Monsterimies kansainväliseen ensi-iltaan DOXA-festivaalilla Vancouverissa

Ohjaaja Antti Haase on paikalla festivaalilla 4.-11.5.2015 ja haastateltavissa. 

Antti Haasen dokumenttielokuva Monsterimies juhlistaa kansainvälistä ensi-iltaansa lauantaina 9.toukokuuta 2015 DOXA-dokumenttielokuvafestivaalilla Vancouverissa. Monsterimies on dokumenttielokuva pojasta, joka halusi olla hirviö. Se on tarina Lordista ja bändin maailman luoneesta Tomi Putaansuusta. On kulunut viisi vuotta Suomen ensimmäisestä Euroviisuvoitosta, bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eikä keikkamyynti enää vedä. Monsterimies kertoo dramaattisin kääntein etenevän, koskettavan tositarinan uskosta unelmiin.


Elokuva esitetään myös Viron taidemuseossa Kumussa 20.5.2015. Valtion audiovisuaalinen taidetoimikunta myönsi maaliskuussa 2015 Monsterimies -elokuvalle laatutukea, jota myönnetään ’taiteellisesti korkeatasoisen ja laadukkaan elokuvan tai muun kuvaohjelman tuottajalle’. Raadin mukaan ’Dokumenttielokuva muusikko- ja showmies Lordista avaa kiinnostavalla tavalla sitä, miten pitkäjänteistä työntekoa, millaista intohimoa ja persoonaa vaatii Mr Lordin tapaisen kansainvälisen tason viihdeilmiön rakentaminen ja ylläpitäminen. Suosion kipeys tuntuu katsojan sydämessä asti’.


Monsterimies

Ainoa virallinen dokumenttielokuva Lordista, suomalaisesta kansallissankarista, luovasta hirviönerosta, joka voitti bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-tittelin. Elokuvassa päästään ensimmäistä kertaa kulissien taakse, missä voiton myötä bändin johtohahmo Mr. Lordi, rovaniemeläinen Tomi on kokenut suuren menestyksen ja massojen hyväksynnän. Kahden vuoden jälkeen Lordista on tehty kaupallinen brändi, mutta Tomi kärsii totaalisesta romahduksesta eikä pysty luomaan uutta. Paine onnistua on suuri sekä fanien että suuren yleisön taholta.
Ohjaaja Antti Haase: ”Leikin supersankarileikkejä 1980-luvun alkupuolella Rovaniemen Syväsenvaaran taikametsissä Tomi Putaansuun ja muiden korttelimme lasten kanssa. Haluan ymmärtää miksi minusta kasvoi aikuinen, mutta Tomista ei koskaan. Minulle Lordi ei ole vain lateksipelle, joka esittää yksinkertaisia hard rock renkutuksia vuosikymmenten takaa. Olen löytänyt hirviöystäväni maskin takaa luovan neron ja piilotetun maailman täynnä kauneutta, kauheutta, komediaa ja tragediaa.”
Haastettelupyynnöt, esikatselulinkit ja muu lehdistömateriaali:

Venla Hellstedt, Illume Oy
venla.hellstedt@illume.fi
puh. (09) 148 1489,
www.illume.fi