Elokuva

Elokuva Euroviisut voittaneesta Lapin hirviöstä, Mr Lordista, joka menettää kaiken, melkein.

Dokumenttielokuva 58 min ja 85 min
Ensi-ilta elokuvateattereissa 26.9.2014
Levitys: VLMedia
Ohjaaja: Antti Haase
Kuvaus: Marita Hällfors F.S.C, Antti Haase
Leikkaus: Mikko Sippola
Äänisuunnittelu: Rune Hansen
Musiikki: Håkon Gebhardt
Tuotanto: Venla Hellstedt & Jouko Aaltonen, Illume Oy
Yhteistuottajat:  John Arvid Berger / JAB Film AS, Jonas Kellagher / Common Ground Pictures AB, Jessika Ask / Film i Väst AB

Synopsis

MONSTERIMIES on dokumenttielokuva pojasta, joka halusi olla hirviö. Se on tarina Lordista ja bändin maailman luoneesta Tomi Putaansuusta. On kulunut viisi vuotta Suomen ensimmäisestä Euroviisuvoitosta, bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eikä keikkamyynti enää vedä. MONSTERIMIES kertoo dramaattisin kääntein etenevän, koskettavan tosi tarinan uskosta unelmiin.

Ohjaajan sana


Leikin supersankarileikkejä 1980-luvun alkupuolella Rovaniemen Syväsenvaaran taikametsissä Tomi Putaansuun ja muiden korttelimme lasten kanssa. Haluan ymmärtää miksi minusta kasvoi aikuinen, mutta Tomista ei koskaan. Minulle Lordi ei ole vain lateksipelle, joka esittää yksinkertaisia hard rock renkutuksia vuosikymmenten takaa. Olen löytänyt hirviöystäväni maskin takaa luovan neron ja piilotetun maailman täynnä kauneutta, kauheutta, komediaa ja tragediaa.Menestyksen jälkeisten vaikeuksien keskellä Tomi näyttää haavoittuneelta King Kongilta, joka kerää luovia voimanrippeitään viimeiseen taistoon. Toistaiseksi Tomi on aina onnistunut tekemään paluun haudan takaa, joka kerta vain hieman vahvempana ja hauskempana hirviönä. Olen ymmärtänyt, että Tomin luovuus ja sinnikkyys monilahjakkaana taiteilijana kumpuaa ikuisen kauhukakaran naiiviudesta ja rajattomuudesta. Tämän elokuvan työprosessin aikana haluan itsekin hieman ”taantua”, lentää mielikuvitusmaailmoissa ja heittäytyä hevimetallin raa’an voiman vietäväksi.

Lordi kertoo luovan sielun uudelleen löytämisestä ja rohkeudesta olla oma itsensä, vaikka sattuisitkin olemaan muotivirtausten hyljeksimä hevimetallihirviö 1980-luvulta.

- Antti Haase, Ohjaaja